a ... ö

Teos on haitarikirja. - Teoksen aiheena on synnytys, elämä ja kuolema. - Kansien välissä tulostettu paperi, jossa kaksi käyrää, lapsen sydämen syke ja äidin supistukset. Paperiin kirjoitettu sabluunalla sanoja: elämä, syntymä, huuto, unelma, hengitys, kuolema jne. - Bitumikannet. - Kaksi numeroitua kappaletta suomeksi, myös englannin- ja saksankieliset versiot. - Tekijän signeeraama.

"Tämän työn nimi on "A-Z", suomeksi "A-Ö", alusta loppuun. Kansien välissä on pitkänä haitarina sykekäyrä, jossa yksi senttimetri vastaa yhtä minuuttia. Supistukset, synnytys oli minulle elämän symboli sinänsä. Mitä enemmän pohdin elämää, sitä vahvemmin koen, että elämällä on loppu, kuolema. Sen vuoksi etsin kaikki sanat, jotka ovat minulle tärkeitä tässä virrassa, ja järjestin ne musiikilliseksi rytmiksi. Hain siis sanoista musikaalisuutta, aivan kuten runossa. Kun luen sanat ääneen, rytmin kuulee, vaikkei sanoja ymmärtäisi:

Lue lisää...

"elämä/ syntymä, huuto, hengitys/ paino, pituus, kosketus /

…into, rakkaus, menetys… leipä / unelma / kuolema".

Saksaksi sanat kuulostavat tältä: "Geburt, Geschrei, Gesäss, Geruch /

Gesicht, Gefühl, Gedanke / Begegnung / Verlangen, Sucht, Genuss /

Verlust / Angst / Schmerz / Traum / Tod."

Tein myös englanninkielisen version. Katsojan on luotava kuvat sanoista, kuvaa ei ole olemassa mutta sen näkee, katsoja näkee näkymättömyyden — ja siitä työssäni on pohjimmiltaan kyse!" (Tatjana Bergelt)


Ulkoasu:
18 s. : kuv. ; 15 x 10 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto