Elina Merenmies : (selected works 2004 - 2007)

Mustavalkoisia kuvia puista ja oudonnäköisistä, osittain rujoista ihmisistä. Painettu serigrafia-tekniikalla. Ei kuvatekstejä. - Julkaisija Daniel Milan, Tanska. - Liittyy näyttelyyn Galerie Anhavassa 26.11.-20.12.2009. - Painos 190 kpl.

"Elina Merenmiehen uudet tussimaalaukset ovat niin hienoja että saan väristyksiä, kun vain ajattelenkin niitä. Aiheet ovat samankaltaisia kuin aiemminkin – metsiä; abstrakteja viivastoja, jotka kuontuvat muistuttamaan esittävää; henkilöhahmoja, usein rujoja ja outoja, mutta samalla lohdullisia ja tavattoman kauniita – mutta nämä teokset osoittavat vielä entistä selvemmin että taiteilija ymmärtää ihmistä, elämää ja maailmaa ja hänellä on kyky saattaa ymmärtämänsä näkyvään ja taiteellisesti syvälliseen muotoon. 

Lue lisää...

Pitkästä aikaa näemme myös uusia öljytemperamaalauksia. Niitä on aivan pienistä aivan suuriin ja niiden aihelmat liikkuvat ajattelevista ja tuntevista metsistä ihmisen eksistentiaaliseen, ehkä jopa uskonnolliseen ahdistukseen saakka. Ne ovat taidokkaasti maalattuja ja niissä käsiala vaihtelee suurpiirteisestä laveerauksesta äärimmäisen pikkutarkkaan työskentelyyn" (Ilona Anhavan teksti, joka liittyy Galerie Anhavassa olleeseen näyttelyyn).


Ulkoasu:
45 s. : kuv. ; 28 x 21 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto