Eräs korttikokoelma

Käsinkirjoitetettuja runoja sinisellä musteella. - Kollaasi, sekatekniikka. -Materiaalit: käsintehty paperi, ruusun terälehtiä, ohut kuparilanka. - Uniikkikappale, tekijän signeeraama.

”Tämä runolehti on kuin rakkaus, tai uni, joka karkaa koko ajan mielestä, aivan kuin sen sisältö ja ne kysymykset, joita se herättää, olisivat matkalla kauas pois, ja palaisivat kuitenkin joskus niin kuin poutapilvet tai kesäinen sadepäivä. Sen nimeäkään en muista ellen sitä lähteistä tarkista. Ja silti se on itselleni rakas kirjanen, tai oikeastaan vihko, sellainen, jota haluaisin pitää lähellä, sydämen tai tyynyn alla, voimatta kuitenkaan niin tehdä, sillä silloin sen salaisuudet voisivat muistua mieleen satuttaen minua itseäni, ainoata, jota ne lainkaan, jos ollenkaan koskevat. Olen muistoja ja joskus vain tunteitani, tosin myös omia matkojani, tähän runovihkoon, erään pienen, ja varjoisan meren huoneen, ja sinne kertyneen postikorttikokoelman kautta sitonut.
Tämä vihkonen on Harakan saaressa tehty, se on merenkin oma, ja se on aaltojen ja ruusun muistio. Se on kai siksi varustettu pienellä messinkilangan pätkällä, ikään kuin sen voisi kiinnittää laituriin tai sen tapaiseen, jollakin määrittelemättömällä, käsittämättömällä tavalla, eikä sekään olisi riittävää, metallilanka lähtisi irti, tai sitä olisi liian vähän, ja se olisi laadultaan kevyttä – ehkä sen merkitys on olla enemmän valonhäive ajatuksia sitomaan kuin mikään muu. Samoin kuin koko kirjan sisältö, se on keskittymättömästi, ja ikään kuin jonkun sanomattoman kiireen vallassa sommiteltu, tai sattuman vallassa kiinnittynyt tähän musteella kirjoitettuun runoluonnokseen.”
(Villa Kivi, 1.2 2007, Mari Rogers)


Ulkoasu:
8 s. : kuv.; 32 x 27 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto