Historia

Teoksen pohjana on avattu vanha kirja, yleissävy siniharmaa. - "Kirjoissani ei ole tekstiä, mutta niitä voi 'lukea' niiden graafisen ja plastisen hahmon kautta. Pinnan rakenne ja patinoitunut väri liittyvät muistumiin ja ajan kulun teemaan" (Juha Joro). - Uniikkikappale, taiteilijan signeeraama.

"Olen useasti aiemmissa töissäni, grafiikassa ja piirustuksissa, käsitellyt ajan kulkuun ja hiljaisuuden kokemiseen liityviä teemoja.
Syy tutkia kuvallisesti em. teemoja johtuu kaiketi tarpeesta palata “yksinkertaisiin” asioihin, vastakohdaksi nykyhetken kuva- ja informaatiotulvalle.
Ajanmyötä olen päätynyt ilmaisumuotoon joka rakentuu sävyjen, erilaisten merkkien ja laajojen pintasruktuurien hienovaraiseen vuoropuheluun.
Hyvin usein yhdestä kuvallisesta ideasta on syntynyt useamman työn kokonaisuus.
Töihini on vaikuttanut myös itämainen kuvataide jossa nimenomaan tyhjällä tilalla on oma, merkityksellinen osa teosta.
On ollut mielenkiintoista huomata kuinka voimakas vaikutus on sillä että kirjan muoto yhdistetään kuvaan. Kirja vailla kirjoitusta korostaa kirjan symboliarvoa ja ohjaa tarkastelemaan sitä objektina jolla on tietty muoto väreineen ja pinnan yksityiskohtineen.
Tietyt värit ja muodot liittyvät myös konkreettisesti kokemuksiini ja muistikuviini aina lapsuuden aikoihin asti.
Pinnan rakenne, usein monokromaattinen väriasteikko yhdistyneenä kirjaan ja sen eri mittasuhteisiin on innostanut varioimaan ajatusta usean teoksen sarjalla.
“Aikakirjat” (“Historia”) -sarjan ensimmäinen työ valmistui vuonna 1990 ja viimeisimmät työt vuonna 2005. " (Juha Joro)


Ulkoasu:
25 x 42 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto