Hommage à Ester Helenius (Kunnianosoitus Ester Heleniukselle)

Teoksen suunnittelu ja kuvat Marjukka Vainio ; ulkoasu Marjukka Vainio ja Ritva Kovalainen. - Tekstinä Bo Carpelanin runosarja Vuoden kierto. - Teos on painettu taidegrafiikkaa muistuttavalla painomenetelmällä (offset-akvatinta). - Suomenkielinen painos 300 kpl. - Käsinsidottu. Teokseen liittyy originaalivedos, ex. 177/200.

”Hommage à Ester Heleniuksen lähtökohtana ovat Marjukka Vainion värivalokuvat kallankukista, joita hän on aiemmin esitellyt näyttelyissään, kunnianosoituksena viime vuosisadalla eläneelle suomalaiselle taiteilijallle ja kukka-asetelmien maalarille Ester Heleniukselle.

Lue lisää...

Omalla tavallaan myös Marjukka Vainio on kukkamaalri. Hänen valokuviensa vedokset ja kirjan taidepainon jälki muistuttaa vahvasti maalausta, joka saadaan aikaan taidegrafiikkaa muistuttavan painomenetelmän avulla.  – Originaalikuvien maalaukselliset tehot ovat syntyneet erityisinä värivalkaisuvedoksina. Vedokset on painettu tätä kirjaa varten kehitetyn offset-akvatinta-tekniikan avulla.”  (Ote Helsingin Sanomien arvostelusta, teksti: Marja-Terttu Kivirinta)


Ulkoasu:
30 s. : kuv. ; 31 x 37 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto