Ilmaisnäyte = Free sample

Mustavalkoiset piirroskuvat. Teos on "eräänlainen taidevärityskirja". - Nimisivulla myös teksti: kirjainstallaatio, n. 1000 julkaisua, Rauman taidemuseo 2007. - Teksti suomeksi ja englanniksi. - Painosmäärä n. 1000 kpl. - Tekijän signeeraama.

"Olen kiinnostunut uudenlaisista tavoista lähestyä ihmistä taiteen avulla. Niinpä lopputyökseni tein eräänlaisen taidevärityskirjan nimeltä "Free Sample" / "Ilmaisnäyte", jonka sai ottaa galleriasta mukaansa ilmaiseksi. Kirja on valmistunut 2007 mutta se käynnisti myös yhteisöllisen taideprojektin joka jatkui aina 2010 asti. Kirjan viimeisellä sivulla pyysin kirjan haltijaa antamaan vuorostaan minulle lahjan. Projektiin osallistuneiden määrä ylitti odotukseni – sain takaisin n. 200 väritettyä kuvaa. Kuvista kokosin videoteoksen, joka on nähtävissä kotisivuillani.
Kirja on ollut monessa mukana: osana installaatioita, väritettävänä sellaisenaan galleriassa ja jaossa ilmaiseksi mm. Kiasma-kaupassa.
Jokainen kirja on kiinni pienellä sinetillä, joka kannattaa leikata auki (jos sinettiä yrittää avata kokonaan, jättää se helposti jäljen). " (Tommi Matikka)

Lue lisää...

"Taideteokseen ei yleensä saa koskea. Kirjoihin yleensä saa koskea. Tutustuessasi kirjaani et ainoastaan pääse koskemaan taiteeseen vaan huomaamattasi luot sitä.
Leikin kirjassani ajatuksella siitä kuinka taidekirjoissa esitellyt kuvat taideteoksista ovat usein meille yhtä "todellisia" kuin konkreettisina nähdyt teokset. Olen tehnyt värityskirjan taideteoksista, jotka ehkä ovat olemassa, ehkä eivät! Kuinka paljon lopulta vaaditaan että teos on olemassa? Kumpi jättää taiteen kokijaan kestävämmän muistijäljen: julkinen monumentaalinen veistos kaikessa saavuttamattomuudessaan vai ajatus, josta osallistumisesi kautta on tullut minun kanssani toteutettu elävä yhteistyö?" (Tommi Matikka)


Ulkoasu:
20 s. : kuv. ; 34 x 25 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto