Ilmava pomppiskirja

Paperitaitos, pohjana teos J.M.Barrie: Den lilla prästen. - "Kirja on tarkoitettu pidettäväksi kannet pöytäpintaa vasten. Kirja pysyy kyllä pystyssäkin, mutta ajan kuluessa lehdet painuisivat kirjan painosta, jolloin kirja kaatuisi. Se on eräänlainen kestopomppiskirja, jossa on havaittavissa aitoa ilmavuutta." (Niklas Bengtsson). - Uniikkiteos, etukannen sisäpuolella Niklas Bengtssonin Ex libris.

"Molemmat kirjat ("Ilmava pomppiskirja" ja "Kirjahyrrä") käsittelevät ja kommentoivat kirjan ominaisuuksia. Vaikka kirja on esine, sitä ei mielletä yleisellä tasolla esineeksi, vaan se hahmotetaan useimmiten perinteisenä tekstuaalisena ja/tai kuvituksellisena sisältötuotteena. Kuvien ja tekstin ohella kirjalla on myös muita ulottuvuuksia, joita harvemmin otetaan esille, kun keskustellaan kirjasta.

Lue lisää...

Isommalla kirjallani viittaan sekä pomppiskirjan traditioon että kirjan ilmavuuteen. Vaikka tavallisia kirjoja usein lehteilläänkin, niiden eräänlainen immateriaalisuus jää usein mieltämättä. Tässä kirjassa tyhjällä tilalla on merkityksensä sekä lehtien väliin jäävänä alueena että taitoksien muodostamana "loveuksena". Tyhjyys, "ilma" tai materian poissaolo on esineen muodon kannalta yhtä kiinnostavaa
kuin muoto itse. " (Niklas Bengtsson)


Ulkoasu:
19 x 26 x 13 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto