Joutsenvihko

Teos koostuu kirjasesta ja Gloria Vanderbildt -tuoksu-näytteestä, jotka ovat molemmat muovipussin sisällä. Pussia ei ole tarkoitus avata. - graafinen suunnittelu ja typografia: Jorma Hinkka. - Julkaistu Pienessä Agorassa 1992 pidetyn näyttelyn yhteydessä. - Painos 1000 kpl.

”Joutsenvihko on eräänlainen näyttelyluettelo, joka julkaistiin Pieni Agora -galleriassa pitämäni näyttelyn yhteydessä.

Joutsenvihko on myös itsenäinen graafinen teos; näyttelyn graafinen versio. Ja vihkosta edelleen verkkoversio kotisivuillani… Taiteilijakirjan suuntaan viittailee vihkon suljettu sellofanipakkaus ja Gloria Vanderbilt hajuveden näytelappunen. Olisiko hajutaidetta? Vihko ei siis ole uniikkiteos, ei myöskään painosmäärältään rajoitettu keräilyjulkaisu.” (Ismo Kajander)

Lue lisää...

(Joutsenvihkon esipuhe:

Läpinäkyvä rapiseva pussi tuli jonkin aikakauslehden välissä. Pussin viesti oli tarkoitettu naisille: sisällä oli kevyesti parfymoitu kortti. Minua alkoi kiehtoa viestin kuvallinen elementti, tuoksua seurannut joutsen. Mikä se oli? Tai kuka?!

Niin vähästä syntyi koko elämä! Myös taide! Pantiin purkeiksi. Minä rakastuneen jumalan apuna. Ai niin, viestin alla oli lähettäjän signeeraus: Gloria Vanderbilt.

Kiitos!

I.K.

Pariisi, rue St. Martin 10.7.1992)

 


Ulkoasu:
25 s. : kuv.

Muut tekijät:


Sijainti:
HelMet-kirjasto