Kirjakerä, keräkirja

Teos on kirjansivuista leikatuista, noin 4 mm kapeista paperinauhoista keritty ja liimaamalla kovetettu pallo, jossa on 28 cm pitkä "häntä". - Uniikkikappale.

”Perinteinen paperikirja on saanut sähköisiä kilpailijoita. Haen paperikirjalle uusia muotoja, sellaisia, joilla uskon sen vahvistavan kilpailuasemiaan.

Kahden ja puolensadan sivun kirja on yhteen riviin painettuna noin 700 metriä paperinauhaa. Kerälle kääritty kirja ei tarvitse kirjanmerkkiä. Jo luetun voi katkaista pois ja kuljettaa mukana pelkästään lukematonta pientä kerää. Voi kirjan tietysti kääriä uudestaankin.

Lue lisää...

Keräkirja soveltuu yksin tai ryhmälukemiseen suurten yleisötilaisuuksien yhden penkkirivin yhteislukuhetkiin saakka. Esimerkiksi Olympiastadionilla yksi penkkirivi voisi mainiosti ketjussa lukea keräkirjaa. Hitaat lukijat ovat tietysti jonkinlainen ongelma. Tai liian nopeat?

Keränä kirjakerä on esine perinteiseen kirjan tapaan. Avattuna tämä kirja kadottaa esinemäisyytensä ja muuttuu paperinauhaksi. Novelleja voisi painaa serpentiinimuotoon.” (Erkki Mäkiö)


Ulkoasu:
9 x 9 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto