Money Tox

Haitarikirja. - Tehty serigrafia-teknilla. Julkaisija: Le Dernier Cri, Marseille. - Teoksen painos 200 kappaletta.

"Menin kesällä 2003 työskentelemään Marseilleen Le Dernier Crin työpajaan. Mukanani oli kansiollinen piirroksia ja Pakiton osoite. Työhuoneella Pakito Bolino esitteli minulle tekemiään painotuotteita ja ehdotti että tekisimme haitarin muotoisen kirja. Runsaan viikon vierailun aikana se olisi mahdollista toteuttaa yhdellä painoarkilla. Muutaman lisävärin kera ehtisimme tekemään tarvittavan määrän seuloja, sekä painamaan kirjan.
Piirroksistani Pakito valitsi mieleisimmät ja minä tein omat valinnat. Valituista piirroksista otimme kopioita taittoa varten. Varsinainen taittaminen oli eräänlaista montaasin tekoa. Osan piirroksista käytimme siltään ja osan leikkelimme & yhdistimme uudeksi kokonaisuudeksi. Lisävärit teimme samoin. Alkuperäiset piirrokseni siis risteilevät, avautuvat ja ovat päällekkäin riippuen siitä miten kirja on avattuna. Myös väreillä on painettu useita kuvia päällekkäin. Piirsin paikan päällä myös lisämateriaalia.
Pidin Pakiton tavasta työskennellä. Nopeita ratkaisuja, mielleyhtymien käyttöä ja me emme tee virheitä-asennetta. Vähän samaa mitä muusikot tekevät sämplätessään valmiita kappaleita uudeksi teokseksi. Piirroksistani syntyi uusi kokonaisuus, kirja Money Tox. Kirjan nimikin oli yhteensattumien summa: Pakito kuuli alkuperäisen nimen (Money talks) väärin: Money tox – termi on slangia ja tarkoittaa rahasta addiktoitunutta persoonaa. Minusta uusi nimi oli parempi ja otin sen käyttöön.
Ehdin tekemään loppupäivinä myös pätkän animaatiotaelokuvaan Savage Religion ja se kertonee jotakin miehen työtahdista.
Kävin myös viime maaliskuussa Marseillessa tekemässä kirjan No one Go Home ja se on A4- kokoinen n. 30 sivua , useita värejä. Vierailu oli myös samanlainen kaoottinen työleiri kuin viime käyntikin.
Täältä löytynee kuvia Pakiton projekteista (katso blogsivut) ja minunkin vierailusta sinne."
http://www.lederniercri.org/ " (Reijo Kärkkäinen)


Ulkoasu:
kuv. ; taitettuna 15x15 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto