Nature morte 1-2

Kaksiosainen teos, 1. osan nimi: Toipuminen. - Kaksi mustalla kankaalla päällystettyä kansiota, jotka solmitaan kiinni mustin kangasnauhoin. - Kansioiden sisällä vanhoja nuottipapereita, joissa on violetilla musteella tehtyjä kuvioita ja lyijykynällä sekä ohuella musteella kaunokirjoituksella kirjoitettuja sanoja, jotka osittain näyttävät kirjoitetun paperin toiselle puolelle. - Uniikki teos. - Taiteilijan signeeraama

"Sanat ja lauseet ovat osa kuvaa ja niiden visuaalisuus ilmentää prosessin vaiheita limittyen muihin kuvallisiin eleisiin. Töissäni olevat tekstit ovat omiani.
Nuottipapereihin liittyy ajatus kielen kuvallisuudesta, runosta ja laulusta.

Lue lisää...

Nuottipaperityöt syntyivät elämän haavoittuvuuden kokemuksesta usein työprosessin alussa. Työskentely hauraalle materiaalille, musteviivan nopea syntyminen sekä kuvana että kielenä, elämän ja muistin hahmotuksena, oli hitaampien, suurien maalausten lähestymistä.

Löysin muodon töilleni 1980-luvun lopulla tutustuttuani keskiaikaisiin käsikirjoituksiin, joissa kuva ja kieli sekä musiikkikirjoitus ovat samanaikaisina, limittyneenä toisiinsa.

Erityisesti minua kiehtoivat läpinäkyvät pergamenttisivut joissa edellisen sivun teksti ja kuvat kajastavat sivun läpi peilikuvina, peilikirjoituksena." (Kaija Mäenpää)


Ulkoasu:
4 + 4 s. : kuv. ; 35 x 28 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto