Pirstaleisuudesta

Teos koostuu satunnaisista katkelmista samankokoisista kirjoista, jotka saatu ilmaiseksi divareista. Kannen suunnittelu Rytkönen Dalia mukaellen. Teoksen takakannessa: "Uusiokirjat ovat television kanavasukkuloinnin ja nettisurffailun kaltaisia koosteita - satunnaisotoksia satunnaisista lähteistä satunnaisjärjestyksessä." - Uniikkiteos. Erilaisia "rytkäyksiä" on tehty 100 kappaletta.

"Pirstaleisuudesta on teossarja kirjoista. Jokainen teossarjan kirja on yksilö, sisällöltään erilainen, mutta kuitenkin luonteeltaan ja idealtaan toisensa kaltainen. Teossarja kertoo pirstaloituneesta ajasta, jota elämme. DigiTV:n kuva pikselöityy häiriöistä (paljaat ruumiinosat joskus myös ilman häiriöitä), yritykset ulkoistavat toimintojaan, ansiotyö silppuuntuu pätkätöiksi, hallinto ja verotus monimutkaistuu…

Lue lisää...

Monikanavainen tietotulva vaikeuttaa kokonaisuuksien hahmottamista. Lisäksi jokaisesta asiasta on niin paljon tietoa, ettei kaikkea voi omaksua.

Reilusta sadasta samankokoisesta, paperinkeräykseen menevästä kirjasta poistin kannet ja leikkasin sidonnat auki. Irtonaisista sivuista kokosin uusia kirjoja siten, että niiden sivut ovat eri kirjoista, satunnaisjärjestyksessä.

Uusiokirjat ovat television kanavasukkuloinnin ja nettisurffailun kaltaisia koosteita – satunnaisotoksia satunnaisista lähteistä satunnaisjärjestyksessä. Satunnaisuudesta seuraa tarinoiden uusia yllättäviä ja ennalta odottamattomia yhteyksiä, kohtaamisia ja sekaannuksia. Lukukokemus jatkuu koko kirjan läpi ennalta arvaamattomana. Totuuden kadottaminen on helppoa, kuten nykyaikana muutoinkin.

Kirjasarja kertoo myös kierrätyksestä. Paperin tärkein ominaisuus on olla alusta, jolle informaatio lisätään. Pirstaleisuudesta kierrättää paperin lisäksi varsinkin paperiin painettua sisältöä. Sisällöt säilyvät, ne vain ovat uusissa yhteyksissä." (Timo Rytkösen teksti teoksen takakannessa.)

 

 

 


Ulkoasu:
244 s. : kuv. ; 20 x 13 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto