Prologi

Toimitus ja toteutus Marja Purto. Tekotapoina ovat viivasyövytys ja kopiot kuultopaperille. Kansissa on asemointikalvoa. Kirjat on ommeltu käsin. - Painos kolme numeroimatonta kappaletta.

”Prologi” oli visuaalisena johdatuksena näyttelyyn How to say, Galleria Valöörissä Helsingissä v. 1997.

Teoksen sivuina on myös osia näyttelyssä olleista töistä (musta-valkeita). Tekotapoina ovat viivasyövytys ja kopiot kuultopaperille. Kansissa on asemointikalvoa. Kirjat on ommeltu käsin.

Lue lisää...

Pohjustan kuparilaatan… – tekstin olin tehnyt jo aiemmin johonkin yhteyteen. Kopioitu Äänisen hattu -kuva oli tärkeä – löysin hatun todella hiekkarannalta ihan ryvettyneenä. Pesin sen ja toin rinkassa Suomeen. Joskus käytinkin sitä.

Tietokonetekstit ovat peräisin Johanna Turuselta. Tietokone oli vahingossa, niin minä muistan, tehnyt tuollaisia muunnelmia erääseen vedokseeni kuuluvaan tekstiin. Josu taas suunnitteli minulle käyntikorttia ja yksi ehdotus taisi olla jotakin tietokonetekstiä.

Riimukirjoituksen olen saanut kauan sitten Heurekassa (nimeni riimukirjoituksella). ”Prologissa” on myös kopio etsauksesta joka on osa erääseen aikaan toimineen pohjoiskarjalaisten graafikoiden ryhmän Miegrafia julkaisemasta grafiikansalkusta.

Työni aiheen löysin työhuoneeni portaan edestä (puun lehti ja siemenkota). Toimitus ja toteutus ovat Marja Purton.” (Anu Torikka)

 


Ulkoasu:
15 lehteä : kuv. ; 24 x 14 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto