Anu Torikka

”Taidegraafikko Anu Torikan töiden keskeistä sisältöä ovat jo kauan olleet kuvan ja kirjoituksen yhdistäminen sekä niiden välimaastossa olevat merkit.

Työssään hän onkin vähitellen kulkenut suuntaan, jossa myös taiteilijakirjojen teko on hyvin luonnollista. Löytöjen keruu ja kiinnostus käsityöhön ja kirjansidontaan ovat osa tätä suuntautumista. Yllättävät yhdistelmät, muodon muuttaminen ja siten uuden sisällön antaminen näille löydöille kuuluu työskentelytapaan.

Vuodesta 1997 lähtien hän on tehnyt kirjateoksia johdatukseksi näyttelyihinsä. Esimerkiksi vuonna 2005 Jäljillä-näyttelyssä (Taidekeskus Ahjo, Joensuu) oli laatikko, jossa oleviin valkeisiin reliefi-painokortteihin oli liimattu löytöjä mm. Äänisen rannoilta – korttien taakse oli kirjoitettu tekstejä näyttelyn töihin.

Matkoilta kertyneistä kuvallisista tai kirjoitetuista päiväkirjoista osa on päätynyt eri tavoin koottuihin kirjateoksiin, joissa teksti saattaa olla kirjoitettu sanomalehden postikääreeseen tai sivut ovat löytömateriaalista tehtyjä kollaaseja.” (Silja Ahola)

Kotipaikka:
Joensuu

Ammatti:
Taidegraafikko

Kotisivu:
http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/1512