Esko Eerola

”Kaikissa kirjoissa on sama ajatus: katsoja voi tehdä pienen matkan aamulla veneessä, vaeltamalla Yunnanin vuoristossa tai käyskentelemällä vanhan saarenmaalaisen maatilan pihapiirissä. Tämä ajatus puolestaan on lähtenyt vanhoista kiinalaisista vaakarullista, jotka kuvasivat jotain matkaa tai tapahtumaa.
Vanhat virkamiehet, jotka eivät enää jaksaneet matkustaa kertasivat muistojaan katselemalla tällaisia vaakarullia tai keisarille kerrottiin, millaista jossain paikassa oli. – Niin teen minäkin.

Näissä minun taiteilijakirjoissa maalaus on tehty siten, että on vaihdettu istuinpaikkaa ja näkymää maisemassa. Kyseessä on siis lyhyempi tai pidempi matka. Aiheita on eri kirjoihin saatu muun muassa Kiinan eri osista, Saarenmaalta, Suomenlinnasta tai Längelmävedeltä.

Perinteellisen kiinalaisen maalauksen keskeiset elementit ovat paperi, tussi ja tyhjä tila. Täydentäviä elementtejä ovat myös teksti ja sinetti, jotka ovat maalauksessa sekä sommitteluelementtejä että maalausta täydentäviä viitteitä maalauksen ulkopuoliseen maailmaan.” (Esko Eerola)

Kotipaikka:
Helsinki

Ammatti:
Taiteilija

Sähköposti:
esko.eerola@viapori.fi

Katso myös:
http://www.viapori.fi/~esko.eerola/