Jenni Rope

"Kirjat on aina olleet mulle rakkaita esineitä. Perustin oman  pienkustantamon Jussi S. Karjalaisen kanssa 1997, jotta voisimme kustantaa kauniita kirjoja, omiamme ja ystäviemme töitä, joista pidimme. Tähän mennessä Napa Books on tehnyt yli 15 omakustannekirjaa: sarjakuvaa, taidekirjaa, flip-bookeja ja myös julisteita ja näyttelyitä.

Minulle erityisesti animaation ja kirjan yhdistelmä on kiinnostava, ja olenkin tehnyt kymmeniä flip-bookeja. Kirjaan koskeminen ja taivutteleminen ja se, että itse saa kuvan liikkeelle, tuo uuden tunteen, ja erityisen hienoa on, jos kirjaan/teokseen koskeminen taidenäyttelyssä onkin sallittua. Teen kirjoja joissa yhdistyy animaatio, abstrakti ja maalauksellisuus. Työni määritellään sarjakuvaksi, mutta omasta mielestäni ne ovat nykyään enemmän kuvakirjoja. Uusin kirjani ’Mitä teet viikonloppuna?’ voitaisiin määritellä yhdistelmäksi maalauksia ja proosarunoa."

(Jenni Rope Kirjahduksia-näyttelyyn liittyvässä tekstissä. Kirjahduksia, Lönnströmin taidemuseo, Rauma, 10.6.-24.9.2006)

Jenni Ropen kotisivu

Kotipaikka:
Helsinki