ATAK (Barber, Hans-Georg)

Jack ”The King” Kirby on kuollut. Hän oli Hulkin, Ihmenelosten, Hopeasurffaajan ja monien muiden amerikkalaisten supersankareiden isä. Muutamaa vuotta ennen hänen kuolemaansa menehtyi poptaiteen maestro Andy Warhol. Todennäköisesti nämä kaksi suurmiestä eivät milloinkaan tavanneet toisiaan, mutta heidän työnsä edustavat poptaiteen äärilaitoja. Heidän taiteestaan tuli vanhan koulukunnan klassikkoteoksia.

Berliiniläinen taiteilija ATAK (Georg Barber) on käyttänyt aikaa retkeilemällä näiden kahden vanhan koulukunnan edustajan maailmojen välissä. ATAK napsii palasia sieltä ja täältä, sylkäisee niiden päälle, heittelee niitä ilmaan ja pyrkii keksimään uudenlaisia kuvakimaroita. Näistä kuvasarjapalikoista muodostuu virtaava sarjakuvamainen visio, jossa on paljon tuttua ja silti aivan uudenlaista. Historiallinen kuvasto paistaa taustalta läpi, mutta vain paikotellen. Etualalla ovat hurjia miehiä ja vapaita naisia esittävät hahmot. Jos yhden palasen irrottaa, jää jäljelle vain virtaus, vanha koulu.

ATAK työskenteli yli kuuden vuoden ajan myyjänä sarjakuvakaupassa. Nykyisin hänen teoksiaan on nähtävillä gallerioissa Pariisissa, Zürichissä ja Berliinissä.

(Teksti liittyy ATAKin näyttelyyn Old School, Myymälä 2 Gallery, 17.9.-3.10.2004)

ATAK

Kotipaikka:
Berliini

Ammatti:
Taiteilija