This ultimate thing (Perimmäinen asia)

Liittyy With love -projektiin, itsenäinen kolmas osa, joka kertoo ihmisen pääkallosta, "tuosta oudosta asiasta" populaarin symbolikielen ja ihmisten keskustelujen avulla. Niissä pohditaan pääkallojen merkitystä eri kulttuureissa ja niiden taiteessa. - Painos 500 kappaletta.

"Teos käsittää kuuden kromogeenisen lambda-tulosteen ja taiteilijakirjan.

Taiteilijakirja painottuu tässä With love -sarjan osassa teksteihin; kirjan ensimmäisen osuuden pitkiin keskusteluosuuksiin ja loppuosan lyhyempiin henkilökuvauksiin. Keskusteluosuuksissa suhdettaan pääkalloon ja sen merkityksiin pohtivat ’Hyvin kaunis ja kätevä’-osiossa kuvataiteilija Catarina Ryöppy ja tatuointitaiteilija Juho Juntunen, ’Mors Ultimum’ -osiossa filosofian tohtorit Irmeli Hautamäki ja Jari Kauppinen, ja kolmannessa, "Date with the Skull Rippers"-osiossa koululaiset Cosmo Björkenheim, Ville Väisänen ja Sami Väisänen.

Lue lisää...

Teos valmistui vuonna 2001, ja ensiesittelynsä se sai Galleria Kari Kenetillä keväällä 2002, jolloin teoskokonaisuus oli esillä niin valokuvina kuin kirjanakin.
Kirjan graafisesta ulkoasusta vastaa yhdessä tekijän kanssa Sami Kortemäki. Kirjan värilliset sivut ovat paperin asemasta muovia, ja siinä on ensimmäisen kerran julkisesti käytetty kahta uuttaa fonttityyppiä, ’Sofaa’ (Underware) ja ’Scanline Plantijn:ia’ (Kombinat).

Kirja sai kunniamaininnan julkaisugrafiikan sarjassa Grafian Vuoden Huiput -kilpailussa v. 2002. " (Eija Keskinen)

"With Love-sarjassa on kolme osaa ja ne keskittyvät kukin jonkin tietyn asian ympärille kertoen eri ihmisten intohimoisistakin näkökulmista samaan asiaan. Sarjan ensimmäisessä osassa, "With Love with love:ssa" (1995) kaksitoista eri-ikäistä naista esittelee lempikasvinsa. Toisessa osassa, With Love Macho Love:ssa (1997) käydään läpi miehiä ja näiden kulkupelejä. Näyttelyssäkin mukana oleva, sarjan kolmas osa, "This Ultimate Thing /with love" (2001) kertoo pääkallosta, pääkalloon liitetyistä assosiaatioista ja symboliikasta, "tuosta oudosta, mutta niin kätevästä pakkauksesta" kunnianhimoisesti sekä kuvataiteen-, populaarikulttuurin että filosofian/taidehistorian näkökulmista.

With Love-sarjani kirjojen tematiikan olen tietenkin valinnut kulloistenkin, omien kiinnostusteni perusteella, ajatuksenani uteliaasti kartoittaa sitä, mitä muut ajattelevat samasta asiasta. Kirjoissa esiintyvät ihmiset ovat saaneet kirjan formaatin puitteissa toteuttaa itseään sekä visuaalisesti että kirjallisesti; valokuvia en ole pyrkinyt itse erityisemmin manipuloimaan tai lavastamaan ja kuvattavien mielipiteitä ilmaisevissa runoissa ja proosateksteissä puhuvat ainoastaan henkilöt itse. " (Eija Keskinen näyttelyluettelossa Kirjahduksia, taiteilijakirjanäyttely 10.6.-24.9.2006, Lönnströmin taidemuseo, Rauma)


Ulkoasu:
100 s. : kuv. ; 13 x 16 cm

Sijainti:
HelMet-kirjasto