With love with love

Taiteilija on valokuvannut 12 naista, jotka ovat valinneet rekvisiitaksi itselleen läheisen huonekasvin. - Liittyy With love-projektiin. - Numeroitu kappale, ex. 309/400. - Taiteilijan signeeraama.

”With love-sarjan työt esittelevät ihmisiä jonkin harrasteen tai intohimojakin herättävän asian parissa.

Sarjan ensimmäinen osa ’With Love with love’ kertoo naisista heidän lempikasviensa parissa. Naiset on pyritty valitsemaan niin, että he edustavat mahdollisimman laajaa ikäjakaumaa ja näkökulmaa aiheeseen.

Lue lisää...

Ihmis- ja kasvimalleja teoksessa esiintyy kaksitoista. Teosta varten jokainen nainen on kuvattu valitsemansa lempikasvin tai -kukan kanssa omassa kodissaan, vaatetuksen tai muun kuvausrekvisiitan ollessa niinikään kuvattavan valitsemat. Oman potrettinsa kumppaniksi jokainen nainen on luonnehtinut itse omilla sanoillaan, toiset runomuodossa, valitsemaansa kasvia, sen symboliikkaa ja merkitystä itselleen.

Lisäksi kirjassa on pienet kasvitieteelliset osiot jokaisesta valitusta kasvista ja niiden väliin suomalaisittain merkillisistäkin erityispiirteistä tai ominaisuuksista; kuka tiesikään entuudestaan, että esimerkiksia tuttuakin tutumpi huonekasvimme Peikonlehti kehittää tropiikissa kasvaessaan pitkän, käpymäisen hedelmän joka on syötävä ja tuoksuu ananakselta?

Teos on valmistettu ja esitelty sekä valokuvasarjana että projektia esittelevänä taiteilijakirjana. Kirjasta on otettu 480 kappaleen painos ja jokainen kappale on numeroitu ja signeerattu. Kirja on suomenkielinen.

Teos – sekä valokuvasarja teksteineen että kirja – on valmistunut Mäntän 2. kuvataideviikoille v. 1995, ja tämän jälkeen se on ollut esillä Porin taidemuseon ja N.Y.T.E. ry:n ”Särkyneen Sydämen Hotelli” -näyttelyssä Porissa, legendaarisen Hotelli Otavan tiloissa.” (Eija Keskinen)

”With Love-sarjassa on kolme osaa ja ne keskittyvät kukin jonkin tietyn asian ympärille kertoen eri ihmisten intohimoisistakin näkökulmista samaan asiaan. Sarjan ensimmäisessä osassa, ”With Love with love:ssa” (1995) kaksitoista eri-ikäistä naista esittelee lempikasvinsa. Toisessa osassa, With Love Macho Love:ssa (1997) käydään läpi miehiä ja näiden kulkupelejä. Näyttelyssäkin mukana oleva, sarjan kolmas osa, ”This Ultimate Thing /with love” (2001) kertoo pääkallosta, pääkalloon liitetyistä assosiaatioista ja symboliikasta, ”tuosta oudosta, mutta niin kätevästä pakkauksesta” kunnianhimoisesti sekä kuvataiteen-, populaarikulttuurin että filosofian/taidehistorian näkökulmista.

With Love-sarjani kirjojen tematiikan olen tietenkin valinnut kulloistenkin, omien kiinnostusteni perusteella, ajatuksenani uteliaasti kartoittaa sitä, mitä muut ajattelevat samasta asiasta. Kirjoissa esiintyvät ihmiset ovat saaneet kirjan formaatin puitteissa toteuttaa itseään sekä visuaalisesti että kirjallisesti; valokuvia en ole pyrkinyt itse erityisemmin manipuloimaan tai lavastamaan ja kuvattavien mielipiteitä ilmaisevissa runoissa ja proosateksteissä puhuvat ainoastaan henkilöt itse. ” (Eija Keskinen näyttelyluettelossa Kirjahduksia, taiteilijakirjanäyttely 10.6.-24.9.2006, Lönnströmin taidemuseo, Rauma)


Ulkoasu:
48 s. : kuv.

Sijainti:
HelMet-kirjasto